Tietoja

Tekijä ja vuosi

Kalle Lampela, 2007.

Kokoelma

Lapin yliopiston kokoelma

Tekniikka, materiaalit ja koko

Värikynä kartongille. 95 cm x 90 cm.

Teoskuvaus

Kalle Lampela (s.1973) väitteli Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa loppuvuodesta 2012. Väitöskirjassaan Lampela yhdisteli kuvataiteilijanäkökulmaa sosiologiseen tutkimusotteeseen. Hänen teostensa teemat ovat liittyneet väljästi poliittiseen historiaan ja utopioihin. Lampelan pääasiallisina menetelminä ovat olleet piirtäminen ja kollaasi. Käsitteellinen ja tutkiva orientaatio on Lampelalle ominaista.

Raimo Väyrysen muotokuva poikkeaa perinteisistä muotokuvista siinä, että malli on esitetty luonnollista kokoa suuremmassa mittakaavassa. Muotokuva on lisäksi piirretty värikynillä ja se perustuu fotorealistiseen menetelmään, jossa Lampela on yhdistänyt perinteisen näköismuotokuvan lajityypin digitaalisen aikakauden mahdollisuuksiin, kuten digitaalisen valokuvan käyttämiseen, sen projisoimiseen ja tietokoneen käyttöön.

Kalle Lampela on työskennellyt Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa tutkijana, kuvataiteen yliopistonlehtorina ja apulaisprofessorina.

Päivitys syyskuu 2022: Muotokuva on siirtynyt tilamuutosten yhteydessä yliopiston kirjaston tiloihin taidekävelyn varrelta.

Kuvagalleria